VIDEO. Vlaamse zwartrijder slaat Nederlandse conductrice knock-out

De Nederlandse politie is hard op zoek naar een zwartrijder die een 63-jarige conductrice knock-out sloeg. Dit gebeurde op het station van Breda. De dader is hoogstwaarschijnlijk een Belg, aangezien hij met een Vlaams accent sprak.

De man werd in de trein van Brussel naar Amsterdam door de conductrice betrapt met een ongeldig kaartje. Zij vroeg hem op het station van Breda een nieuw kaartje te kopen. Een redelijk verzoek, zeker aangezien hier met recht nog een fikse boete bovenop geklapt had kunnen worden. Toch dacht deze man daar duidelijk anders over.

Laffe aanval

Op onderstaand filmpje (gemaakt met beelden van de bewakingscamera) is te zien hoe de man de conductrice de trein uit volgt en haar dan vol van achteren neerslaat. De conductrice gaat knock-out waarop de dader het hazenpad kiest. Een dappere omstander probeert dit nog te verijdelen, maar de man ontglipt hem.

Waarschijnlijk een landgenoot

De politie geeft aan dat het waarschijnlijk om een Belg gaat, aangezien de man met een Vlaams accent sprak. Hij is niet lang, slechts een 1.65 m, lichtgetint, ongeveer 35 jaar met donker opgeschoren haar. Hij lijkt ook van allochtone origine.