Kok krijgt boete voor eten van eigen gerechten

In je eigen restaurant mag je gerust een hapje mee-eten, toch? Dat dacht een kok op het Frans-Caribische eiland Guadeloupe ook, maar nu moet 14.000 euro dokken aan de belastingdienst. 
Foto Unsplash

In je eigen restaurant mag je gerust een hapje mee-eten, toch? Dat dacht een kok op het Frans-Caribische eiland Guadeloupe ook, maar nu moet hij 14.000 euro dokken aan de belastingdienst. 

Kok Arnaud Bloquel is eigenaar van twee restaurants op het eiland en at er ook altijd zijn lunches. Maar de belastingdienst ziet die maaltijden als loon in natura en zegt dat de lunches zo’n 107 euro per keer hebben gekost.

Pasta

De kok beweert echter dat hij “net als de anderen in mijn team” elke dag koos voor pasta of een ander goedkoop gerecht, van 6 euro per stuk.

Een beambte van de Franse overheidsinstelling Urssaf ontdekte de ‘illegale’ lunches tijdens een bezoekt aan de kok. Ze vroeg hem waar de kok at, waarop deze eerlijk antwoordde dat hij in zijn restaurants at.

Terug naar Frankrijk

De kok had zo’n hoge naheffing nooit verwacht en zegt terug te keren naar Frankrijk, omdat “een eiland je ambities beperkt.” Waarschijnlijk zal hij daar zijn lunches netjes aangeven.