Rode Duivel verwikkeld in zaak rond ‘gezelschapsmeisjes’

Belga / Laurie Dieffembacq

Lyon-verdediger en Rode Duivel Jason Denayer is volgens een Franse krant verhoord in een onderzoek naar een mogelijk prostitutienetwerk. Een vrouw zou “jongvolwassen meisjes” geleverd hebben aan topvoetballers voor hun feestjes. Denayer zou op dergelijke feestjes aanwezig geweest zijn.

De Franse krant Nice-Matin bracht het opmerkelijke nieuws naar buiten. Spilfiguur in het verhaal is Stephanie V., een veertiger uit Cagnes-sur-Mer. Zij wordt ervan verdacht “jongvolwassen meisjes” geleverd te hebben aan onder meer Mario Balotelli, Mathieu Valbuena en Tiemoué Bakayoko.

De voetballers konden dan kiezen welke meisjes hen mochten vergezellen op hun feestjes. De danstenten waar de feestjes plaatsvonden zouden Stephanie V. vervolgens vergoed hebben. De vrouw gaf het geld echter nooit aan bij de belastingen. Bijgevolg wordt ze beschuldigd van fiscale fraude en koppelarij.

“Niets illegaals”

Prostitutie is illegaal in Frankrijk, maar Stephanie V. beweert dat ze niets verkeerd deed omdat het telkens ging om “jongvolwassen meisjes, die gratis op vakantie mochten met bekende voetballers”.

Op haar Facebook werden heel wat foto’s teruggevonden van de bewuste zwembadfeestjes in Nice, Londen, Dubai, Genève, Istanboel en Marrakesh. Naast de eerder genoemde voetballers, werd ook Jason Denayer op het beeldmateriaal gespot. De 24-jarige verdediger werd daarom verhoord als getuige. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

View this post on Instagram

🇧🇪⚽️ #blessed#lion#belgium

A post shared by Jason Denayer 64 🦁⚽️ (@jason_denayer) on