Dierenorganisatie vindt 100 levende en 200 dode katten in horrorhuis

Facebook / Animal Rescue League of Iowa

In Madrid in de Amerikaanse staat Iowa heeft een dierenorganisatie een schrijnend geval van dierenverwaarlozing aangetroffen. Er werden 100 levende en zo’n 200 dode katten gevonden in gebouwen van een 65-jarige man.

In het huis van van Dennis Carlson trof de Animal Rescue League of Iowa (ARL) zo’n 300 katten terug. 100 daarvan leefden nog, de rest andere waren al overleden. De man bewaarde de karkassen in ijskasten en vriezers, naast zijn eigen eten. Overal lagen uitwerpselen, in lagen van wel 30 centimeter dik.

“De geur was echt verschrikkelijk”, zegt Tom Colvin van de dierenorganisatie. “Het deed je echt achteruitdeinzen. Telkens wanneer je binnenging botste je op een muur van stank. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar zou willen wonen.” Hulpverleners droegen maskers en konden maar dertig minuten per keer binnenblijven. De eigenaar werd opgepakt.

Ziektes

De katten waren er slecht aan toe. Ze zaten onder de vlooien en hadden bijna allemaal infecties aan de bovenste luchtwegen, dat meldt ARL Iowa op Facebook. Veel dieren hadden geïnfecteerde wondjes, gebroken tanden en huidaandoeningen. “Dit is met voorsprong het ergste geval van verzamelstoornis dat ARL Iowa heeft gezien in meer dan tien jaar”, besluit Colvin. “Het is echt verschrikkelijk. Ik heb zelfs geen woorden om te beschrijven hoe erg dit is.”