Bizar. Franse school zet schapen op de schoolbanken

Bizar. Franse school zet schapen op de schoolbanken
Foto Unsplash

Schaapachtige blikken in de klas zijn niet nieuw, maar in de basisschool van Crêts-en-Belledonne mag je dat wel heel letterlijk nemen. Bij gebrek aan leerlingen besloot het oudercomité immers om schapen in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. Een ludieke actie met een serieuze boodschap aan de overheid.

Het aantal leerlingen in de basisschool van Crêts-en-Belledonne zakte van 266 naar 261. Niets om je zorgen over te maken zo lijkt, maar de Franse overheid denkt daar anders over. In maart kwam de school te weten dat volgend schooljaar waarschijnlijk een van de elf klassen gesloten moest worden. Het oudercomité vond dat het tijd was om actie te ondernemen.

Saute-Mouton

Op dinsdag 7 mei kwam er daarom een boer uit de omgeving langs op de school, samen met zijn vijftig schapen. Vijftien van hen werden officieel ingeschreven, inclusief geboortecertificaat. Ouders, leerlingen en leerkrachten waren aanwezig toen onder andere Saute-Mouton, Baaaaah-Bête en Panurge aan de schoollijst werden toegevoegd. Op die manier moet er geen enkele klas sluiten en kan er voorkomen worden dat de klassen uit hun voegen barsten. Een beestig, euhm geestig initiatief vinden wij.