Haal het beste uit citroenen met deze weetjes

Foto Pexels

De citroen is een vrucht waarmee je veel mogelijkheden  hebt. Velen leggen een stukje citroen in hun water of in hun glaasje frisdrank, maar je kan er nog veel meer mee doen. Bovendien zijn ze lekker fris en zeer gezond.

1. Voor mooie nagels

Citroenen zijn de oplossing voor doffe nagels. Reinig eerst goed je nagels en je handen. Pers vervolgens de vrucht uit in een kom en laat je nagels er twee minuten in weken. Voor een extra effect kan je er ook een lepel olijfolie aan toevoegen.

2. Middel tegen kater

De vrucht zorgt voor hydratatie na jouw kater op zondagochtend. Leg een paar schijven in je water, want door veel alcohol te drinken loopt je lichaam een zout-, water-, en suikertekort op. Door dit drankje is je hoofdpijn zo verdwenen.

3. Als deodorant

Geen deo bij de hand? Dan is een citroen de ideale vervanger. Leg een paar druppen op een watje en dep dit onder je oksel. Die doodt niet alleen de bacteriën, maar zorgt ook voor een frisse geur.

4. Voor highlights

Wil je graag je kapsel wat opfrissen, maar wil je je portemonnee niet leegschudden bij de kapper? Dan kan je de vrucht rechtstreeks op je lokken aanbrengen of er een mengsel van maken met water. Als je vervolgens twee uur in de zon gaat liggen, hebben je haren een lichtere kleur. Handig, toch?

5. Tegen keelpijn

Je hebt een hevige keelpijn, maar keelpillen helpen niet. Haal die citroen dan opnieuw boven en los het sap op in warm water. Gorgel er een theelepel van en je zal je meteen beter voelen.

6. Tegen gekke geuren

Heb je een nare geur in je koelkast of krijg je de stank niet uit je huis? Snijd de citroen dan doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Vul de schil vervolgens met zout, want dit absorbeert de geur, terwijl de schil een fris geurtje achterlaat.

7. Voor een stralende huid

De vrucht is een wondermiddel voor je huid. Het kan je helpen tegen littekens, rimpels, mee-eters en dode huidcellen. Citroenen bevatten alphahydroxyzuur wat dode huidcellen helpt verwijderen, nieuwe cellen doet groeien en wat elasticiteit teruggeeft aan de huid. Het helpt ook het litteken lichter te maken, omdat het een natuurlijk bleekmiddel is. Smeren maar.

8. Tegen kalkaanslag

Tijd voor de grote schoonmaak in je badkamer. Meng wat citroensap met warm water want suur lost kalk op.

9.  Voor witte tanden

Wie wil er nu geen tandpastalach? Leg daarom een citroenschil op je tanden, want door de zuurtegraad van citroenen krijg je blekere tanden.