Zoveel geeft Cardi B uit per maand

AFP / E. Miller

Als je denkt dat het leven in België duur is, probeer het eens als popster in de Verenigde Staten. In een video op Twitter vertelde rapper Cardi B dat ze per maand meer dan 260.000 euro uitgeeft aan zichzelf en haar familie.

De 26-jarige Cardi B was wel erg openhartig toen ze in de ondertussen verwijderde video haar financiën uit de doeken deed. “Artiesten zoals ik, en een heleboel rappers die ik ken, die zorgen letterlijk voor hun hele familie, en dat is niet fiscaal aftrekbaar, aangezien de belastingsdienst het niet als een bedrijf beschouwt”, klaagde de zangeres met het ferme achtersteven.

“Daarnaast moet ik er als artieste goed uitzien voor jullie. Al dit extra werk om jullie tevreden te houden, dat kost geld. Neem mij nu. Ik zou zeggen dat ik per maand $ 300.000 (€ 264,111) à $ 250.000 (€ 220.075) betaal, en ik probeer om het goedkoper te maken, maar kijk, dat lukt gewoon niet.”

Kritiek  

De voormalige stripster ging daarna tekeer tegen fans die kritiek hadden op haar uitgaven. “Er zijn mensen die in de commentaren dingen zeggen als: ‘Je kon dat doneren’, of ‘Dit gaat de foute richting uit. Je zou dit en dat met je geld hebben kunnen doen’, maar: wie ben jij om tegen mensen te zeggen wat ze met hun zuurverdiende geld moeten doen?”

Cardi B vertelde ook dat de helft van haar inkomsten door de belastingdiensten worden ingehouden. “Om $500.000 (€ 440.151) uit te geven, moet ik dus eerst een miljoen verdienen”, klonk het.