VIDEO. Man klaagt ouders aan om hem op de wereld te zetten

Niet iedereen is even blij met zijn bestaan. Dat blijkt ook uit een YouTube-filmpje van een 27-jarige Indiër, Raphael Samuel. Hierin zegt hij dat hij zijn ouders gaat aanklagen omdat ze hem ter wereld hebben gebracht zonder zijn toestemming.

Raphael Samuel uit Mumbai is een aanhanger van het antinatalisme, een filosofische beweging die strijdt tegen het (zinloos) ter wereld brengen van kinderen. In het filmpje vertelt de Indiër dat hij een goede relatie heeft met zijn ouders, maar hij het niet kunnen vindt dat mensen kinderen ter wereld brengen alleen voor hun eigen geluk of uit sociale druk.

Juridische stappen

Raphael wil verduidelijken dat geen enkele ouder zijn kind bezit. Hij zou daarom zijn ouders aanklagen. Juriste Kavita Samuel, Raphaels moeder, accepteert de standpunten van haar zoon. “Hij staat volledig in zijn recht om mij aan te klagen, maar haat mij absoluut niet”, vertelde ze aan de Britse krant The Mirror.

Doel

De man wil vooral mensen aan het denken zetten. “Ik wil kinderen in India en over heel de wereld duidelijk maken dat ze hun ouders niets verschuldigd zijn. Iets dat niet jouw beslissing was, kun je ook niet verantwoordelijk voor gesteld worden”, zegt hij in de video.

In India wordt het antinatalisme steeds populairder. Meer en meer jonge mensen zouden zich in het land verzetten tegen de sociale druk om kinderen te krijgen.