Op deze dag zijn vliegtuigtickets het goedkoopst

BELGA / HATIM KAGHAT

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Dan kruip je best op zondag achter je laptop, want volgens een recente studie zijn ze dan het goedkoopst. Dat komt omdat meer mensen tegenwoordig hun vluchten tijdens de week boeken.

Als je een vliegtuigvakantie boekt, moet je niet alleen een bestemming kiezen en de beste uren voor je vlucht uitzoeken, maar ook rekening houden met de dag waarop je je tickets aankoopt. De prijs kan op enkele dagen tijd namelijk sterk verschillen. Vroeger was dinsdag de goedkoopste dag, maar dat is niet meer zo, wijst een onderzoek van Expedia en Airlines Reporting Corporation. Mensen die graag op zoek gaan naar de beste deal, moeten nu vooral zondag aankruisen in hun agenda.

De prijs blaast uit in het weekend

Op zondag zouden de prijzen voor vliegtuigtickets het laagst zijn, concludeert het onderzoek. Dat komt omdat steeds meer mensen hun vluchten tijdens de week reserveren. Daardoor zijn de prijzen in het weekend naar beneden gegaan. Uit de studie blijkt ook dat je best 21 dagen voor je reis je ticket hebt. Daarna zal het enkel nog duurder worden.