VIDEO. Vliegtuig moet rechtsomkeer maken na vechtpartij tussen passagiers

De bemanning van een passagiersvliegtuig op weg van Australië naar Singapore heeft het toestel moeten omkeren, nadat een beschonken passagier een vechtpartij aan boord begon. Niemand raakte gewond bij het incident. 

Het toestel van budgetmaatschappij Scoot is gisterenavond in Sydney geland, na een knokpartij tussen twee passagiers. Een van de twee had volgens medereizigers flink gedronken en viel anderen lastig.

Op een video-opname is te zien hoe twee mannen, zo’n twee uur na aanvang van de vlucht, met elkaar op de vuist gaan. Een van beiden wordt tijdens het handgemeen door de ander in een wurggreep genomen.

Shirt uitgetrokken

De dronken vechtersbaas wordt door passagiers en crew in bedwang gehouden. Het lukt andere passagiers aanvankelijk nog de twee uit elkaar te halen. De dronken vechtersbaas praat wat met het cabinepersoneel, lijkt te kalmeren maar trekt dan opnieuw zijn shirt uit en valt

 

 

De man wordt vervolgens in bedwang gehouden en in de boeien geslagen. De piloot besloot om het toestel te keren. De man die werd aangevallen raakte bij het voorval niet gewond, zo wordt gemeld.

De vliegmaatschappij zegt het incident te betreuren. Na terugkeer in Sydney zijn de overige passagiers met verschillende vluchten naar Singapore gevlogen.