Dit is het beste moment van het jaar om een lief te vinden

lief
Foto Unsplash

Staat er in je lijstje met goede voornemens dat je een nieuw lief wilt vinden? Dan moet je even opletten. Volgens datingsites is 6 januari om 21u52 het allerbeste moment van het jaar om online te daten. Mis je kans niet!

Een nieuw jaar, een nieuw lief. Blijkbaar ben je niet de enige die er zo over denkt. Datingwebsite match.com merkte de voorbije jaren dat op de eerste zondag na Nieuwjaar de meeste gebruikers zich aanmelden. Geen enkele dag van het jaar doet het beter. Vooral in de loop van de avond boomt het aantal gebruikers, met een gemiddelde piek om 21u52.

Aangezien er op dat moment de meeste potentiële partners online te vinden zijn, maak jij dan dus meer kans om de ware te vinden. De hele maand januari is trouwens een voltreffer voor cupido’s. Ten opzichte van de rest van het jaar heb je in deze maand 15% meer kans om online een lief te vinden. Het hoogseizoen kent een uitloper met Valentijn, ook een populaire dag voor online tortelduifjes.

Maar geef jezelf vooral de tijd. Bij vrouwen zou het acht weken duren vooraleer ze een lief vinden op een datingsite, en bij mannen zelfs 10 weken.