Nederlandse presentatrice is kritiek op haar uiterlijk beu

Foto: Instagram / @kimkotter

Voormalig Miss Universe-deelneemster Kim Kötter heeft het gehad met de verwijten die ze voortdurend naar het hoofd geslingerd krijgt op sociale media. “Dat zeg je toch ook niet tegen je buurvrouw?”, klinkt het.

Het Nederlandse model Kim Kötter heeft op Instagram de woede van zich af geschreven over de vele commentaren over haar uiterlijk. Zo somde ze een lijstje op met enkele recente voorbeelden: “Je bent op tv veel dikker, je lijkt jonger in het echt, je bent veel kleiner in het echt, eet je wel goed?, je sport zeker iedere dag?, ik begrijp niet dat jij ooit miss bent geweest, ik vind je helemaal niet zo mooi, ga eens rechtop zitten want daar word je veel knapper van”, lezen we onder meer.

“Zo geboren”De 36-jarige mama van twee zoontjes vindt het hallucinant dat mensen dergelijke uitlatingen blijven posten. “Dat zeg je toch ook niet tegen je buurvrouw? Ik ben ook maar gewoon een mens”, geeft ze mee op Instagram.

Een veelvoorkomende opmerking is dat ze ‘te mager zou zijn’, iets waar Kötter het naar eigen zeggen zelf best moeilijk mee heeft. “Voor mensen die me te dun vinden: ik ben zo geboren. Ik heb me er lang genoeg voor geschaamd. Verstop altijd mijn benen. Ik werd vaak botje genoemd en was onzeker als de pest. Ik eet als een paard en sport voor geen meter. Het is wat het is en daarmee schluss”, is ze duidelijk.

Kim Kötter heeft onder andere het RTL4-programma ‘Health Angels’ gepresenteerd. Daarnaast is ze wekelijks op televisie te zien in het programma ‘Vandaag de Dag’. In 2002 nam ze deel aan de Miss Universe-verkiezing in Puerto Rico, waar ze als elfde eindigde.

Foto: Instagram Stories / @kimkotter
Foto: Instagram Stories / @kimkotter