Vijf theesoorten die goed zijn voor de gezondheid

Theesoorten met gezondheidsvoordelen
Foto Unsplash

Een warme tas thee kan heerlijk smaken op een koude winterdag. Bovendien kan je het vergelijken met een medicijn in een kopje, want veel theeën hebben verschillende welzijnsvoordelen. Dankzij deze vijf soorten blijf jij zo gezond als een vis!

Kamille 

Kamille wordt al vele jaren beschouwd als een echt volksmedicijn. Het heeft een kalmerende werking en helpt je sneller in slaap vallen. Bovendien zou het menstruatiekrampen tegengaan. Ideaal voor wanneer Dracula’s theezakjes geknapt zijn.

Munt

Deze thee heeft een verfrissende smaak en zorgt ervoor dat je minder moe bent. Het kruid zou ook een relaxerend effect hebben op je spieren, wat je spijsvertering ten goede komt. Bovendien geeft het je geheugen een boost, waardoor je alerter wordt. Inslagen voor tijdens de blok, dus.

Rooibos

Rooibos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het zit vol antioxidanten die je lichaamscellen beschermen tegen agressieve stoffen. De theesoort bevat ook kleine hoeveelheden magnesium, ijzer en calcium. Super ‘healthy’!

Hibiscus

Dit drankje is gemaakt van de hibiscusplant en smaakt naar veenbessen. Het draagt bij aan een gezonde cholesterol en beschermt de lever. Bovendien heeft het een antibacteriële werking en geeft het je immuunsysteem extra energie. Want voor jou géén griep deze winter.

Gember

Gember wordt al lang gebruikt als middeltje tegen misselijkheid. Het kruid werkt pijnstillend, remt een ontsteking en versnelt het metabolisme. Verder heeft het een pittige smaak, waardoor je zelfs geen suiker in je thee moet doen. Werken aan je gezondheid én slanke lijn? Yes, please.