Zo gezond is een kopje thee!

Zo gezond is een kopje thee!
Foto Unsplash

Maar al te vaak komen de voor- en nadelen van koffie aan bod. Niet zo leuk als je niet houdt van het drankje. Thee daarentegen lijkt wel een taboe. Goed nieuws nu ook voor theefanaten: vier à vijf kopjes per dag zijn ideaal!

Onder de loep

Er bestaat blijkbaar zoiets als het ‘Tea Advisory Panel’. De dokters namen veertig studies naar thee onder de loep en dat resulteerde in mooie bevindingen. Best drink je vier à vijf kopjes per dag om optimaal van de voordelen te genieten. Welke thee? Groene of zwarte.

Super gezondDat levert je een aantal concrete voordelen op. Zo verbetert het je bloedcirculatie en verlaagt het je bloeddruk. Ook loop je minder risico op een hartaanval of beroerte. Ten slotte zorgt het op fysiek vlak voor een lager LDL-cholesterolgehalte. Vooral op zij die veel kans hebben op hart- en vaatziekten heeft het effect.

Bovendien mag je ook op mentaal gebied resultaat verwachten. Frequente theedrinkers hebben een verhoogde cognitieve functie en ondervinden op lange termijn minder geheugenafname. Ook hun nauwkeurigheid en aandacht krijgen een boost. Gedaan dus met koffie, wij nemen volgende keer een kopje thee!