Zo ben je ’s ochtends sneller klaar

Zo ben je 's ochtends sneller klaar
Foto Unsplash

Je wekker gaat af, je duwt nog drie keer op de snooze-knop en hijst je uiteindelijk uit bed. Om vervolgens als een kip zonder kop door het huis te rennen om toch maar op tijd klaar te zijn. De snooze-knop vermijden is een ding, maar deze vijf tips zorgen ervoor dat je ’s ochtends heel wat minder tijd verliest.

1. Meal preppen

Cameron Diaz doet het, dus waarom zou jij het niet doen? Maak op zondag wat tijd vrij om je doordeweekse lunch voor te bereiden. Zeker als je graag hartig luncht, is dat een uitkomst die je ’s ochtends veel tijd bespaart. Je kan hetzelfde ook doen voor ’s avonds als je nog wat motivatie overhoudt. Wat je ontbijt betreft: overnight oats zijn gezond en je verliest er geen tijd mee. Ideaal, toch?

2. Leg je outfit klaarKijk ’s avonds naar het weerbericht voor de dag erna en leg je outfit alvast klaar. Bedenk natuurlijk ook of je extra je best moet doen of niet. Heb je een date? Kies dan voor een gepaste look. Het vermijdt alvast dat je ’s ochtends eindeloos voor je kledingkast staat te twijfelen.

3. Verkort je make-up-routine 

Ja, het is leuk om in de ochtend uitgebreid tijd te maken voor je make-up. Maar wees eens eerlijk met jezelf: heb je echt de tijd om rustig aan de slag te gaan of smeer je alles er snel-snel op? In dat laatste geval is het wellicht beter om voor kwaliteit in plaats van kwantiteit te kiezen. Sla die moeilijke oogschaduw over en beperk je tot mascara en rode lippen. Je zal er heus niet slechter uitzien, integendeel.

4. Doe een online work-out

Bewegen is belangrijk, maar wie heeft er nu zin en tijd om voor het werk nog te gaan sporten? Juist ja. Wat je wel kan doen is een leuke online work-out opzoeken en dertig minuten sporten voor je de douche instapt. Het vergt wat extra tijd, maar uiteindelijk is het heel wat sneller dan wanneer je elke dag op en af de sportschool zou gaan.

5. Multitasken is een slecht idee

Het lijkt tijdsbesparend, maar door te multitasken ben je minder effectief en verlies je uiteindelijk tijd. Tanden poetsen terwijl je je koffie maakt? Je verhoogt alleen de kans dat er tandpasta in je koffie valt – en dat wil niemand. Bovendien zorgt het voor chaos in je hoofd wat je ’s ochtends kan missen als kiespijn.