Deze vijf tips helpen je keelpijn te bestrijden

Foto Unsplash / B. Colette

De dagen worden kouder en veel mensen kampen plots met één of ander venijnig griepje. Er is niks lastiger dan je ellendig voelen en gekweld worden door slopende keelpijn wanneer je drukke dagen of leuke plannen voor het weekend hebt. Wij geven je graag vijf tips om keelpijn tegen te gaan. 

Hoewel een pijnlijke keel meestal vanzelf over gaat, is het hatelijk wanneer je hier last van hebt. Naast de nodige portie keelpastilles helpen deze tips je om het leed te verzachten.

Vermijd droge lucht 

Wanneer het kouder wordt, zetten veel mensen de verwarming hoger. Dit zorgt ervoor dat de lucht uitdroogt, wat keelpijn veroorzaakt of erger maakt. Hou de lucht daarom vochtig. Zet altijd een bakje water op de verwarming of neem een warm bad of douche. De hete, vochtige lucht zal je keelpijn temperen.

Drink thee 

Een tasje thee smaakt altijd wanneer het koud is buiten. Als je keelpijn hebt, kan zo’n kopje bovendien een verzachtend effect hebben. Wees zeker niet zuinig met de honing. Dat werkt namelijk bacterieremmend en is veel lekkerder dan die plakkerige keelpastilles waar je anders de hele dag op zuigt.

Ga voor take-out bij de Thai

Kies voor pikant eten. Hete curry’s bevatten namelijk ‘fenegriek’: een kruid dat ziektesymptomen kan verlichten en voorkomen. Ga dus voor de win-winsituatie: kook niet zelf maar kies voor take-out en verzacht tegelijk die vreselijke keelpijn.

Spoel met zout water

Gorgelen met zout water heeft een ontsmettende werking en remt de ontsteking. Doe een lepel zout in lauw water en spoel zo’n drie keer per dag je keel met dit goedje. Je zal merken dat de pijn snel mindert.

Kruip op tijd in je bed 

Deze laatste tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is écht belangrijk dat je voldoende slaapt. Nachtrust is ‘key’ om keelpijn te bestrijden. Ga daarom niet tot de late uurtjes pinten pakken op café, maar kies voor een rustig avondje ‘netflixen’ en zet de televisie op tijd uit. Veel beterschap!