Lime rolt elektrische steps uit in Brussel en Antwerpen

Lime rolt elektrische steps uit in Brussel en Antwerpen
Foto Lime

Lime heeft de stap naar België gezet. De elektrische deelsteps van de Amerikaanse start-up zijn vanaf vandaag beschikbaar in Brussel en Antwerpen. In de hoofdstad zijn 500 steps voorhanden, de Scheldestad moet zich tevreden stellen met een 50-tal tweewielers.

Het Amerikaanse bedrijf is in Europa ook al in Berlijn, Madrid en Parijs actief. Met de intrede in België werd even gewacht, maar na de komst van de concurrenten Trotty en Bird in september was de overstap enkel een kwestie van tijd.

Scannen, rijden en wegzetten

Lime plant 500 steps neer in Brussel en een 50-tal in Antwerpen. De voertuigen halen maximaal 24 kilometer per uur en hebben een bereik van bijna 50 kilometer. Gebruikers kunnen de steps vinden aan de hand van een gratis app en van 7 tot 22 uur ontgrendelen door de QR-code die erop staat te scannen. De activering van de dienst kost 1 euro en daarna betaalt de gebruiker 0,15 cent per minuut. Parkeren op een bepaalde plaats hoeft niet. Gebruikers kunnen de step zetten waar ze willen. Elke avond worden ze opgehaald om de batterij op te laden.

Duurzaam verplaatsen

Lime zegt de steden niet lukraak te hebben gekozen, maar rekening te houden met verkeersellende. Brusselaars verliezen bijna 44 minuten per dag in de file, Antwerpenaren meer dan 34 minuten. Een kwart van de verplaatsingen van minder dan 5 kilometer gebeurt er met de auto. “Lime wil mensen aanmoedigen om zich op een andere, meer duurzame manier in de stad te verplaatsen die de afhankelijkheid van auto’s vermindert, vooral voor korte trajecten”, aldus Benjamin Barnathan, General Manager België. “Het doel is om in de steden een multimodale mobiliteit te ontwikkelen die ecologisch verantwoord en flexibel is en bijdraagt tot een betere levenskwaliteit voor de inwoners.”