Nederlandse Tinderaar wil dat rechter zijn leeftijd laat dalen

Nederlandse Tinderaar wil dat rechter zijn leeftijd laat dalen
AFP / R. Heitink

Emile Ratelband vindt zichzelf te oud en wil dat een rechter daar iets aan doet. De Nederlandse ‘positiviteitsguru’ heeft een officiële aanvraag ingediend om zijn leeftijd te laten veranderen van 69 naar 49. Het zou hem meer kansen bieden op de arbeidsmarkt, maar ook zijn succes op Tinder vergroten.

In een tijd waarin je je naam en geslacht kan laten aanpassen, waarom kunnen we dan niet zelf kiezen hoe oud we zijn? Dat is een vraag die Emile Ratelband zich stelt en hij zoekt het antwoord bij een rechter. De Nederland staat bij onze noorderburen bekend als een ‘positiviteitsguru’ en geeft vaak lezingen. Momenteel is Ratelband 69 jaar oud, maar hij voelt zich 49 en zegt dat het een jongere versie van zichzelf meer succes zal hebben op Tinder.

Een jonge god in een jong lichaam“Als ik zeg dat ik 69 ben, krijg ik geen reactie. Maar mocht ik 49 jaar zijn, met mijn gezicht, dan zou ik in een luxepositie zitten”, vertelt hij aan BBC. “Als 49-jarige kan ik ook nog een nieuw huis kopen en met een andere wagen rondrijden. Ik zou dan veel meer werk aankunnen.”

Ratelband vindt dat hij momenteel gediscrimineerd wordt op basis van zijn leeftijd. Terwijl dokters naar eigen zeggen menen dat hij het lichaam van een 45-jarige heeft. Ze zouden hem hebben omschreven als een “jonge god”. Het mediafiguur is ook bereid om zijn pensioen niet langer te ontvangen, mocht de rechter van Arnhem in zijn voordeel oordelen. De uitspraak wordt binnen vier weken verwacht.