Vijf tips om de liefde van je leven tegen te komen op Tinder

Unsplash

Niemand wordt graag naar links geswipet, maar dat is nu eenmaal deel van het datingspelletje. Wil je toch zo weinig mogelijk meteen afgekeurd worden, hou dan rekening met volgende vijf tips van een echte kenner.

Mike (29) is één van de meest naar rechts geswipete heren op Tinder. Daar heeft hij wel anderhalf jaar lang voor moeten experimenteren. Zijn bevindingen hield hij bij. Een handig overzicht voor de Tinder-verleiders onder ons.

1. Perfecte fotoTinder draait in de eerste plaats om het uiterlijk, dus zorg ervoor dat je je beste kiekjes in de kijker zet. Dat is niet altijd je meest populaire Instagramfoto. Uit onderzoek is gebleken dat gebruikers 14% sneller naar rechts swipen bij een foto waarop je lacht en 20% sneller bij een foto waarop je recht in de camera kijkt. Gebruik ook niet te veel groepsfoto’s. Gebruikers hebben geen zin/tijd om te liggen uitzoeken wie je op de foto precies bent.

2. Originele bio

Zorg dat je een opvallende bio opstelt. In het begin liet Mike zijn bio leeg, maar dat was geen goed plan. “Dat was een grote vergissing. Toen ik eenmaal een grappige, speelse bio had ingevuld, kreeg ik veel betere matches én dates”, klinkt het.

Met foto’s kan je hier en daar nog wat spelen, maar je bio moet helemaal kloppen. Wees jezelf en deel informatie die niet te indringend is, maar toch iets unieks heeft.

3. Geknipte openingszin

De eerste indruk is van levensbelang. Mike maakt voor zijn eerste kennismaking gebruik van humor. Hij stuurt bijvoorbeeld een grappig gifje van een walvis, met de tekst ‘Whale hello there’. “Ik moet gewoon zo hard lachen als ik dat plaatje zie dat ik ‘m wel moét sturen,” legt hij uit.

Meteen na dat grappige gifje stuurt hij een persoonlijke boodschap. Hij vraagt bijvoorbeeld iets over haar bio of foto’s. Dat kan een ongeforceerd begin zijn van een aangenaam gesprek. Hou dat gesprek echter niet tot in het eindige gaande. “Ik zet er graag een beetje vaart achter. Na een paar berichtjes vraag ik om haar nummer en niet veel later prikken we een datum om iets te gaan drinken”, klinkt het.

4. Drink je niet ladderzat

De eerste date bepaalt of er al dan niet een vervolg geschreven wordt aan de rendez-vous. Zorg ervoor dat je ontmoeting niet te stijf verloopt, maar ook niet te los. Drink dus gerust iets alcoholisch, maar probeert niet te overdrijven. Drink je je lazarus, dan blijf je de volgende morgen enkel over met een kater.

Heb je last van zenuwen, besef dan dat het ook voor je date allemaal nieuw is. “Als jij je nerveus of verlegen voelt, is dat bij hem/haar waarschijnlijk niet anders. Maak het niet moeilijker dan het is: wees open, duidelijk en niet al te lang van stof”, vertelt de Tinder-kenner.

5. Geef niet op bij de eerste tegenslag

De kans is klein dat het al bij de eerste date raak is. Mike heeft twee tot drie dates per week. Daardoor heeft hij al heel veel ervaringen overgehouden en weet hij beter wat hij wil. “Het gaat erom dat je mensen leert kennen en relaties met hen opbouwt. Ik zie mislukte dates niet als verloren tijd of weggegooide mogelijkheden”, klinkt het. En er komt een moment dat je perfecte match plots voor je zit.