Agressieve koeien verwonden Nederlandse wandelaars

(c) Belga / J-C. Verhaeghen

In Nederland zijn twee wandelaars zwaargewond geraakt na een aanval van een kudde koeien. Eén van de twee slachtoffers overleefde ternauwernood de aanval. IS heeft de aanval voorlopig nog niet opgeëist, maar wordt wel sterk verdacht. 

Op het ogenblik van het incident volgden de twee dames van middelbare leeftijd met hun aangelijnde honden het zogeheten laarzenpad in het natuurgebied De Broekloop bij Ulvenhout, in de provincie Noord-Brabant.

Hond triggert aanval

Volgens de vrouw liep één van de honden aan een lange lijn in een weiland op een kudde van zo’n twintig runderen af, toen de beesten plots recht op hen kwamen afgelopen en de vrouwen omverliepen.

Eén vrouw wordt weggeslingerd

Een van de wandelaars bleef gewond liggen. Het tweede slachtoffer probeerde op te staan maar werd door de beesten op de kop genomen en weggeslingerd. Ze kon echter wel nog de hulpdiensten bellen. Haar vriendin liep zowel links als rechts een klaplong op, een gebroken heup, twee wervelfracturen en twaalf gebroken ribben.

Waarschuwing

De vrouw die er het slechtst aan toe is, werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is zij nu aan het revalideren.

De twee vrouwen zijn met hun verhaal naar buiten gekomen omdat zij wandelaars willen waarschuwen. “Hoe vaak gebeurt het niet dat je als wandelaar nietsvermoedend door de natuur langs zo’n kudde loopt”, zegt een van hen tegen BN/De Stem. “Vaak gaat het goed, maar soms ook niet.”