De perfecte steak bak je zo

De perfecte steak bak je zo
Foto Pexels

Anno 2017 zijn gezonde quinoasalades en vegetarische gerechten enorm hip en trendy. Maar af en toe hebben we ook eens zin in een gewone, sappige biefstuk. In een nieuwe video legt Gordon Ramsay uit hoe je dit stukje vlees best klaarmaakt.

Gordon Ramsay staat wereldwijd bekend als een van de meest grofgebekte chefs ter wereld. Maar als de topkok niet in zijn keuken staat te vloeken of in zijn potten staat te roeren, post hij af en toe een tutorial op zijn Facebookpagina.

In zijn laatste video legt hij uit wat de beste manier is om een steak klaar te maken. Zijn stappenplan valt blijkbaar in de smaak, want het filmpje is al meer dan 740.000 keer bekeken.

Vuurtje stoken

De 50-jarige Brit begint aan het huzarenstukje door het lapje vlees langs beide kanten te kruiden met peper en zout. Vervolgens bakt hij de steak in een gloeiend hete pan met een beetje olie. Langs de zijkanten legt hij een takje rozemarijn en tijm. Als de steak langs beide kanten lekker gebakken is, haalt hij hem uit de pan.

Om zijn smakelijke maaltijd af te werken met een lekkere saus, gooit Ramsay wat boter, stukjes champignons, fijngesneden look en sjalot in de pan. Dan schenkt hij een flinke scheut cognac in de pan om het geheel te flamberen. Als er vlammen in de pan zitten, voegt hij de biefstuk er opnieuw aan toe, samen met wat bouillon en room. Ter afwerking strooit hij ook nog wat peterselie over de lekkernij.