Daarom gebruik je maar beter geen toiletpapier meer

Daarom gebruik je maar beter geen toiletpapier meer
Foto Unsplash

In Japan, Italië en Griekenland is het de gewoonte dat men bidets gebruikt om hun achterste schoon te maken. Maar in landen zoals België, Groot-Brittannië en de VS gebruiken we steevast toiletpapier. Al doen we dat volgens experts maar beter niet. Het zou wel eens tot gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Door gebruik te maken van wc-papier kunnen er feces achterblijven. Het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen zoals anale kloven en urineweginfecties. “Ik ben enorm verbijsterd door het feit dat er mensen rondlopen met vuile anussen terwijl ze denken dat alles daar proper is”, zegt Rose George, auteur van het boek ‘The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters’, aan Tonic. “Toiletpapier verplaatst alleen maar ontlasting, maar het verwijdert het niet.”

Vochtige doekjes

Ook celebrities springen op de kar. Zo geeft de Amerikaanse acteur Will Smith aan dat het gebruiken van vochtige doekjes dé oplossing is voor een proper achterwerk. Ook rapper Will.i.am gebruikt enkel nog vochtige doekjes. “Smeer eens wat chocolade op je houten vloer en probeer het maar eens af te vegen met enkele droge handdoeken. De chocolade komt sowieso in de barstjes van je vloer terecht. Daarom moet je babydoekjes gebruiken”, aldus de rapper. Het gebruik van deze doekjes, of een bidet, voorkomt ook infecties.