Internet gruwt van herbruikbaar toiletpapier

Het internet heeft een nieuwe hype gevonden om zich tegen af zetten: herbruikbaar toiletpapier. Hoewel het beter blijkt voor het milieu, blijven veel mensen er liefst zo ver mogelijk van weg.
door
pieter.van.der.elst
Leestijd 1 min.

In de Verenigde Staten zweren hoe langer, hoe meer mensen klassiek toiletpapier af. De impact op het milieu is volgens hen te groot en ze grijpen liever naar duurzamere alternatieven.

Familiedoekje

Een van die alternatieven is een uitwasbaar doekje. Dit zogeheten 'familiedoekje' kan je na elk toiletbezoek in de wasmand gooien en de volgende keer opnieuw gebruiken. Alleen maar voordelen? Niet iedereen denkt daar zo over.

The idea of reusable toilet paper makes me want to die https://t.co/bZ0EPMBAFz

— eve peyser (@evepeyser) March 9, 2018

Op Twitter kantten mensen zich fel tegen het doekje. "Ik denk liever aan sterven dan aan het concept van herbruikbaar toiletpapier", valt er onder andere te lezen. Anderen gebruiken minder harde taal, maar laten dan weer beelden spreken.

Me reading about "family cloth". pic.twitter.com/z2s0ZId4u6

— Grace Rosen (@gross_raisin) March 12, 2018

Geldverspilling

Naast tegenstanders zijn er ook voorstanders. Zo vergeleek een vrouw klassiek wc-papier met geld dat je letterlijk door het toilet spoelt. Ook model Chrissy Teigen mengde zich in de discussie, al was haar bijdrage eerder bescheiden en tweette ze gewoon: "AHHHH".