Mannen met bierbuik zijn beter onder de lakens

Mannen met bierbuik zijn beter onder de lakens
Foto Pexels

Turkse onderzoekers hebben vastgesteld dat mannen met een hoger BMI beter zijn in bed. Concreet houden de heren met een bierbuik het langer vol. Dat komt omdat ze onder andere mee vrouwelijke hormonen in hun lichaam hebben.

De studie van een team aan de Erciyes-universiteit in Turkije focuste op de link tussen het BMI van mensen en de tijd die ze nodig hebben om een orgasme bereiken. Daarbij vonden ze een opvallend verband. Mannen met een hoger BMI komen later klaar dan mannen met een geribbeld wasbordje. Hoe zwaarder de proefpersoon en hoe hoger zijn BMI, hoe langer hij het volhield. Gemiddeld hielden de bierbuiken het zeven minuten vol. Bij de afgetrainde proefkonijnen was dat twee minuten.

Twee love handles, graag

De reden voor het verschil is te zoeken bij de aanwezigheid van estradiol. Dat is een vrouwelijk hormoon dat als taak heeft om het orgasme uit te stellen. Het hormoon komt in een hogere concentratie voor bij iets dikkere mannen, omdat door hun extra gewicht hun hormonenbalans van slag is.

Ook de vorm van iets corpulentere mannen is een troef, zo blijkt. Door hun hoger BMI heeft hun partner mee houvast en voelen ze zachter aan. Dat zou sensueel werken. Hetzelfde gaat ook op voor vrouwen die tevreden zijn over hun voluptueus lichaam. Ze zouden sneller geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen en dat spreekt op zijn beurt hun partner aan.