3 op 4 vrouwen verkiest man met bierbuik boven het Zac Efron-type

Volgens een recente studie naar aanleiding van de dvd-release van Bad Neighbours, met Zac Efron en Seth Rogen in de hoofdrol, verkiezen drie op de vier vrouwen mannen met een bierbuik boven de man met het sixpack als het gaat om een duurzame relatie.

Dus, om in termen van de film te blijven: Seth Rogen > Zac Efron.

De reden voor de voorkeur voor de mollige kerel is wel een beetje triest. Seksuoloog Tracy Cox zegt dat 74% van de vrouwen in het onderzoek zeiden dat ze zich veel bewuster zijn van hun fysieke tekortkomingen als ze zich moeten uitkleden voor een man met een perfect lichaam.

“Een man als Zac Efron verscherpt het zelfbewustzijn van de eigen lichamelijke tekortkomingen, terwijl vrouwen zich bij een man als Seth Rogen veel minder schamen voor hun eigen lichaam.”

Uit de resultaten van de studie blijkt dat dat effect heeft op duurzame relaties. Vrouwen willen een relatie aangaan met een man die hen zelfverzekerd maakt en niet bedreigd. Een man met een zwembandje is waarschijnlijk niet zo geobsedeerd door de sportschool en zal dat van zijn vrouw dan ook niet eisen.