IN BEELD. Man woont in zandkasteel om huur te vermijden

Marcio Mizael Matolias woont in een zandkasteel
AFP / M. Pimentel

Er was eens… een arme man die koning was van een prachtig kasteel. Het klinkt sprookjesachtig, maar de Braziliaan leeft al 22 jaar op het strand in een zandkasteel om geen huur te moeten betalen.

Marcio Mizael Matolias woonde naar eigen zeggen als kind al op het strand in de baai van Guanabara. De stap om in zijn latere leven opnieuw vlakbij de zee te gaan wonen, was voor hem naar eigen zeggen niet zo groot. “In plaats van langs de kust een duur appartement te huren, besloot ik om op het strand te gaan wonen. Daar heb ik een prachtig leven met zicht op de zee en ik hoef geen rekeningen te betalen”, zei hij tegen de krant The Mirror.

Troon en kroon

En dus bouwde Marcio in de wijk Barra da Tijuca van Rio de Janeiro een gigantisch zandkasteel op het strand. Daar heeft hij al zijn boeken en spulletjes in ondergebracht. Zijn kasteel is uitgegroeid tot een toeristische attractie. Marcio zelf is bij buren en vrienden intussen gekend als ‘De Koning’. Hij heeft zelfs een eigen kroon, staf en houten troon.

De beelden van zijn royale bedrijf zijn werkelijk prachtig, maar of zijn zandkasteel bestand is tegen tropische onweders, dat is maar de vraag.