Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco

Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco
AFP / A. Davidson

Al meer dan 150 jaar wordt de pikante saus tabasco gemaakt op een eiland voor de kust van Louisiana. Maar door de stijgende zeespiegel, zou hier binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. 

Niet alleen exotische archipels zoals de Maldiven en Seychellen ondervinden de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook het Amerikaanse Avery Island heeft de afgelopen jaren al heel wat land moeten afgeven door een stijgende zeespiegel.

Chilipepers 



Hoewel de meeste chilipepers in Zuid-Amerika gekweekt en geteeld worden, wordt de verwerking en het bottelen van tabasco op Avery Island gedaan. Edmund McIlhenny begon met zijn bedrijf 150 jaar geleden en ondertussen is het al de zevende generatie die aan het roer staat. “We kunnen Tabasco wel ergens anders maken, maar dit is meer dan gewoon een bedrijf, dit onze thuis. Ondanks de problemen, doen we er alles aan om het tij te keren en het bedrijf hier te houden, aldus nazaat Tony Simmons in een interview met ‘The Guardian‘.