Op een hoorntje of in een potje? Dit is het gevaarlijkste ijs ter wereld

Pikantste ijs ter wereld
Facebook / Aldwych Café And Ice Cream Parlor

Bij een ijsje denken we doorgaans aan een lekkernij die ons zorgeloos laat genieten. Zoete waaghalzen kunnen evenwel een stapje verder gaan met ‘De Duivelsadem’.  Die wordt gemaakt van de Carolina Reaper, oftewel de heetste peper die er bestaat.

Durvers kunnen van ‘het gevaarlijkste ijsje ter wereld’ genieten in Het Aldwych Café, in het Schotse Glasgow. Om je een idee te geven: de lekkernij is 500 maal pikanter dan Tabasco en zet je mond bijna letterlijk in vuur en vlam.



Alvorens het zware werk begint, moet elke lekkerbek een document ondertekenen. Daarin erkent hij of zij de mogelijke gevolgen. Die houden in: letsels, ziekte en mogelijk de dood.

Geheim recept

Oorspronkelijk is het ‘Respiro Del Diavolo’-ijsje Italiaans. Het dankt zijn naam aan de plaats ‘Duivelsburg’, waar ijsmakers het dessert bedachten. Vandaag de dag maken de Schotten het nog steeds op basis van datzelfde recept uit 1936.