Zeeslak overleeft week in arm van elfjarige jongen

De zeeslak in kwestie, de Littorina scutulata
Foto Wikimedia Commons

Tijdens een uitstapje naar de Californische kust heeft een knul van elf jaar een schaafwonde opgelopen waarin zich een zeeslakje kon nestelen. Het weekdiertje deed zijn naam alle eer aan en overleefde – inderdaad – een week lang in de wonde.

Het waren de ouders van het jongetje die merkten dat er iets niet pluis was. Ze verzorgden de wonde al een week, maar zagen het blaasje alleen maar groeien. Ook de dokter die ze erbij haalden, zag eerst niet wat er mis was.

Pas toen dokter Albert Khait de wonde opensneed, zag hij wat er echt aan de hand was. Wat eerst een steentje van een halve centimeter doorsnede leek te zijn, was in werkelijkheid een kleine zeeslak. Een zeeslak die nog steeds in leven was.

Niet de eerste keer

Verrassend genoeg was de prille tiener blij met de ontdekking. Hij was zelfs zo opgetogen dat hij aan dokter Khait vroeg of hij het diertje mee naar huis mocht nemen, om aan vrienden en familie te tonen. Spijtig genoeg heeft het nieuwe slijmerige huisdier de dag nadien het leven gelaten.

In 2013 deed zich al een gelijkaardig voorval voor. Toen vond een koppel een klein slakje in de knie van hun vierjarige dreumes, ook nadat hij zich had geschaafd op het strand in Californië. Het kind noemde zijn slakje toen ‘Turbo’