‘Game of Thrones’-duo maakt nieuwe ‘Star Wars’-reeks

makersduo David Benioff en D.B. Weiss op de Emmy Awards in 2016
AFP / K. Winter

Disney kondigt een nieuwe reeks ‘Star Wars’-films aan en het duo achter ‘Game of Thrones’ zal ze mogen maken. “Al van sinds de eerste film uitkwamen in 1977 dromen we hiervan”, zegt het makersduo David Benioff en D.B. Weiss.

Het is nog niet duidelijk hoeveel films het duo zal maken of wanneer deze zullen verschijnen. Wel weten we dat deze nieuwe reeks los staat van de laatste trilogieën en niet gelinkt is aan ‘Solo: A Star Wars Story’, waar we begin deze week een trailer van zagen verschijnen.

Nieuwe richting

“Ze zijn bij de beste verhalenvertellers van deze tijd”, roemt Kathleen Kennedy van Lucasfilm hen. “Ik vind het erg spannend hoe ze met hun meesterlijke beheersing van complexe personages, de diepte van een verhaal en een rijkdom aan mythologie ‘Star Wars’ in een nieuwe richting kunnen duwen.”

Voor dit nieuwe avontuur stoppen Benioff en Weiss wel een historische dramareeks over slavernij, ‘Confederate’, in de koelkast. Nu werken ze eerst hun achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ af en beginnen dan aan deze nieuwe filmreeks. May the Force be with them!