Deze joekel is de natte droom van elke avocado-liefhebber

Deze joekel is de natte droom van elke avocado-liefhebber
Unsplash / G. Carrie

Holy guacemoly: een vrouw kon haar ogen niet geloven toen ze tijdens een wandeling een avocado vond. De groene vrucht was immers groter dan haar eigen hoofd.

Pamela Wang van het Hawaïaanse dorpje Kealakekua was bezig met haar ommetje, toen ze bijna over de bijzondere vondst tuimelde. “Ik kom elke dag avocado’s tegen, maar deze kon ik niet laten liggen”, vertelt ze aan de lokale krant West Hawaii Today. “De vrucht was even groot als mijn hoofd.”

Veertig jaar oude boom

Als je in Hawaï een boom ziet met takken op straat, mag je naar hartenlust het fruit dat aan de takken hangt, plukken. Volgens Wang komt haar vondst van een boom die maar liefst veertig jaar oud is.

De blondine beweert dat de avocado maar liefst 2,35 kilo weegt. Als dat klopt, maakt de kanjer kans op een plek in het Guinness Book of Records. Momenteel staat het record op een andere groene vrucht uit Venezuela, die 2,18 kilo woog. Medewerkers van Guinness Book of Records hebben de joekel alvast op de weegschaal gelegd en er foto’s van gemaakt. Binnen twee maanden maken ze bekend of het wereldrecord echt gebroken is.