Bagageafhandelaar Swissport is weer aan de slag

Belga / N. Quintelier

Er wordt weer gewerkt bij bagageafhandelaar Swissport. Dat bevestigen Brussels Airport en de vakbonden. Omdat er nog een serieuze achterstand moet worden weggewerkt, moeten reizigers rekening blijven houden met vertragingen en mogelijk nog geannuleerde vluchten. Bovendien blijft de luchthaven voorlopig bij het advies om enkel met handbagage te reizen en daarbij rekening te houden met de beperkingen voor vloeistoffen.

Nog een honderdtal vluchten ondervindt hinder van de spontane staking. “We kampen nu met vertragingen van een halfuur tot een uur”, aldus Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport op Zaventem. Eén vlucht werd ook afgeschaft. Reizigers kunnen best de website van de maatschappij in de gaten houden.

Momenteel liggen er op de luchthaven nog ongeveer 15.000 stuks achtergebleven bagage die nagestuurd moeten worden. «We verwachten dat het nog een week kan duren voor de achterstand volledig is weggewerkt», zegt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport.