Bagageprobleem houdt aan op Zaventem

Belga / B. Doppagne

Wie vandaag vanop Zaventem met het vliegtuig vertrekt, neemt best enkel handbagage mee. Dat meldt Brussels Airport nu het nog steeds onduidelijk is of de bagageafhandelaars van Swissport opnieuw aan de slag gaan. “Vandaag is handbagage beter dan ooit, omdat de problemen zullen blijven duren”, zegt woordvoerster Florence Muls. “Er is nog geen verandering van de situatie.”

De luchthaven raadt de reizigers voor de hele dag handbagage aan, dus ook indien Swissport opnieuw aan de slag zou gaan. Er liggen door de staking die dinsdagochtend uitbrak immers nog 10.000 stuks onbehandelde ruimbagage op de luchthaven.

Wie absoluut ruimbagage wil inchecken, krijgt het advies om ook handbagage met het nodige minimum mee te nemen, aldus de woordvoerster. De luchthavenuitbater vraagt daarbij de afmetingsvoorschriften voor handbagage te respecteren, alsook de regels rond bijvoorbeeld vloeistoffen en gels.

De directie en de vakbonden hebben een voorakkoord, maar dat moet nog worden goedgekeurd door het personeel. Wanneer de werknemers van Swissport weer aan de slag gaan, is dus nog niet helemaal duidelijk.

bron: Belga