Australische man heeft dikke teen waar vroeger zijn duim stond

Australische man heeft dikke teen waar vroeger zijn duim stond
Foto South Eastern Sydney Local Health District

Zac Mitchell, een 20-jarige Australiër die zijn duim verloor na een aanval van een stier, heeft voortaan een bijzonder kenmerk. Een plastisch chirurg heeft zijn duim vervangen door één van zijn twee dikke tenen.

Mitchell verloor zijn duim toen een stier zijn hand tegen een hek stampte. “Mijn vrienden hebben alles geprobeerd om de vinger zo goed mogelijk te bewaren en staken het meteen in een emmer ijs”, vertelt hij het verhaal aan de BBC. Maar na twee operaties bleek dat de duim verloren was. Gelukkig was er nog een andere optie.

“Je evenwicht blijft hetzelfde”

De jonge Australiër zal voortaan rondlopen met een dikke teen aan zijn hand. Na een operatie van acht uur wist een chirurg in Sydney het lichaamsdeel te transplanteren. “Hij had nog vier vingers over aan zijn hand”, aldus dokter Sean Nicklin, “maar zonder iets om tegen te klemmen verlies je heel wat van de functies.”

Mitchell stond eerst niet te springen om de wissel te laten doorvoeren, maar is uiteindelijk wel blij dat hij het gedaan heeft. “Veel mensen denken dat hun evenwicht en hun motoriek eronder zal lijden, maar dat is niet het geval”, aldus de dokter. Ook zijn moeder liet weten dat de Australiër het goed stelt en dat hij na twee weken al bijna stapt zoals voordien. Zijn hand zal nog twaalf maanden revalidatie nodig hebben.