Menselijke teen gestolen uit bizarre cocktail

Menselijke teen gestolen uit bizarre cocktail
Foto Pexels

Het Downtown Hotel in het Canadese Dawson City heeft een unieke en bizarre cocktail op het menu. Maar een dief is aan de haal gegaan met het cruciale ingrediënt. 

Het afgelegen Dawson City heeft sinds 1973 een opmerkelijke trekpleister: de Sourtoe Cocktail. Captain Dick Stevenson vond toen een teen, die tijdens de Amerikaanse drooglegging aan een smokkelaar toebehoorde. Niet veel later had Stevenson een unieke cocktailclub opgericht. De teen wordt in een shot whisky gegooid. Wie die leegdrinkt en de teen met zijn lippen raakt, mag deel uitmaken van de club.

De originele teen is ondertussen al in een slokdarm verdwenen, maar het hotel krijgt regelmatig nieuwe exemplaren toegestuurd. Dat wil niet zeggen dat ze niet gehecht zijn aan de verschrompelde lichaamsdelen. Dit weekend werd een teen gestolen en het hotelpersoneel gaat stappen ondernemen.

“We zijn woedend”, getuigt Terry Lee, de teenkapitein van het hotel, bij The Huffington Post. Lee heeft een vermoeden over de identiteit van de dief. De verdachte heeft bovendien zijn certificaat van de cocktailclub achtergelaten, dus de politie heeft zijn naam al. Het hotelpersoneel wilt hem een boete van 2.500 dollar (1.700 euro) opleggen en looft ook een beloning uit voor informatie over de gestolen teen.