Dit is het geheim voor een goede nachtrust

Dit is het geheim voor een goede nachtrust
Foto R.V.

Geraak je ’s avonds maar niet in slaap? Dan bieden wetenschappers van de Northwestern University in Chicago misschien wel dé oplossing.

Wie vlotjes naar dromenland wil vertrekken en daar een ganse nacht wil vertoeven, heeft best een een drukke planning voor de boeg. Dat stelt neuroloog Jason Ong. Hij heeft bij zo’n 823 Amerikanen tussen 60 en 100 jaar oud een rondvraag gedaan over hun slaappatroon en motivaties in het leven.

Minder kans op slaapapneu

Hij ontdekte dat mensen die het meeste mening aan hun leven kunnen geven ook een betere nachtrust hebben. Ook lopen ze 63% minder risico op slaapstoornissen als slaapapneu. Zijn bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad Sleep Science and Practice.

“In plaats van slaapmiddelen te gebruiken, kan dit een handige methode zijn om de kwaliteit van de slaap te bevorderen”, besluit Ong. “Dankzij psychologische begeleiding kunnen we mensen helpen om een doel voor ogen te hebben in het leven.” Of therapie daadwerkelijk zorgt voor een betere nachtrust, willen de onderzoekers nog verder onderzoeken.