Amerikaanse tiener wint twee keer de lotto in één week tijd

Amerikaanse tiener wint twee keer met lotto in één week tijd
Foto California Lottery

Het leven lacht Rosa Dominguez toe. De 19-jarige Amerikaanse kocht op enkele dagen tijd twee lottobiljetten, die opgeteld zo’n 655.555 dollar, of meer dan 575.000 euro, bleken waard te zijn.

Elke vriendengroep heeft wel iemand die altijd wint als hij of zijn meedoet aan wedstrijden. Rosa Dominguez is zo iemand. De 19-jarige uit San Francisco won op een week tijd meer dan 575.000 euro met de loterij. Daarvoor had ze enkel twee biljetten van elk 5 dollar voor nodig.

“Ik wilde gewoon wenen”

Het modern sprookje start wanneer Rosa op de weg terug van Arizona bij een tankstation stopt en daar een lottobiljet koopt. Ze begint te krabben en ontdekt dat ze zonet de hoofdprijs van 555.555 dollar heeft gewonnen.

“Ik was zo nerveus dat gewoon wilde wenen”, reageerde de gelukkige vrouw aan SFGate. Wat ze op dat moment nog niet wist, was dat haar geluk nog niet op was. Enkele dagen later kocht ze in een ander tankstation opnieuw een biljet. Dat bleek goed te zijn voor 100.000 dollar. Dat brengt de totale som op 655.555 dollar, of meer dan 575.000 euro.

Nieuwe auto

Rosa is haar winst ondertussen al gaan ophalen bij het kantoor van de California Lottery. Daar vertelde ze de medewerkers dat ze met het geld eens goed wil gaan shoppen en erover nadenkt om een nieuwe auto te kopen.