Amerikaanse die wil bewijzen dat loterij geldverspilling is, wint de jackpot

Foto Pixabay

Het lot durft soms vreemde kronkels te maken. Zo heeft een Amerikaanse vrouw de loterij gewonnen, net wanneer ze wou aantonen dat de aankoop van loten geldverspilling is.

Glenda Blackwell had er schoon genoeg van toen haar man vroeg om enkele krasloten mee te brengen van de supermarkt. De vrouw uit Leicester, in de staat North Carolina, besloot om in te gaan op zijn vraag, om haar eigen standpunt duidelijk te maken.

“Ik ging vervelend doen en het lot voor zijn ogen krassen, om aan te tonen dat ze toch niet opleveren. Soms werkt hij zo op mijn zenuwen en nu wou ik zeggen ‘kijk, je gooit je geld weg’, getuigt Blackwell aan lokale zender WLOS.

Maar het kraslot bleek helemaal geen weggegooid geld. Sterker nog, Blackwell won de jackpot van een miljoen dollar. “Ik heb mijn woorden moet terugnemen, maar dat vond ik niet zo erg”,  lacht de vrouw.

Na belastingen houden Brenda en haar gezin nog 415.000 dollar (380.000 euro) over. Voor het eerst in hun leven is geld plots geen kwestie meer, al is Blackwell niet van zin om meer loten te kopen. “We een stukje land en een huisje kopen met het geld. Met de rest zal ik mijn dochter helpen en de studies van mijn twee kleinkinderen financieren”, besluit de winnares.