Drone ontdekt dat mysterieus gebouw heel wat apen herbergt

Het doel van een geheimzinnig complex in de woestijn van Arizona was lang onbekend, tot iemand er een drone over liet vliegen. Uit de beelden blijkt dat er heel veel apen in rondlopen.

De afgelopen jaren deden er heel wat verhalen de ronde over een gebouw in de woestijn van Arizona. Sommige mensen zeiden dat het al jaren leeg. Anderen waren er dan weer zeker van dat het gebouw vol zat met apen.De Amerikaan Jesse Sorensan wilde zelf wel eens kijken wat er van waar was en haalde zijn drone van stal. Daarmee vloog hij over het gebouw en ontdekte tot zijn verrassing dat de tweede theorie correct is. Overal in het gebouw kan je apen zien.

Een kwekerij

Sorensan ging daarna zelf op zoek naar een verklaring. Uit openbare documenten blijkt dat het de laatste vier jaar gebruikt wordt als een onderzoekscentrum en apenkwekerij, specifiek voor lampongapen. De universiteit van Washington, die al jaren met het centrum samenwerkt, verzekerde Jesse dat ondanks dat je geen mensen ziet op de beelden, voor elk dier goed gezorgd wordt.