Ken van Barbie krijgt een make-over

Ken en Barbie
Foto Pixabay

De pop Ken ondergaat een uitvoerige make-over. Zo krijgt het vriendje van Barbie onder meer verschillende haarstijlen waaronder een ‘man bun’. Verder zullen de poppen in verschillende uitvoeringen qua etniciteit en omvang beschikbaar zijn.

Er zijn vijftien nieuwe Kens op komst, kondigde speelgoedfabrikant Mattel aan. De poppen verschijnen in zeven verschillende tinten huidskleur en in negen verschillende kapsels. Ook qua postuur zijn er drie varianten.

Andere varianten

Bij Barbie werd eerder al hetzelfde gedaan. Zo kwam er een kleinere en iets stevigere Barbie-pop op de markt. Nu is Ken, 56 jaar na zijn introductie, aan de beurt. In 1981 volgde er al een Afro-Amerikaanse variant van de pop. Twaalf jaar later kwam er ook een ‘Earring Magic Ken’, die een grote hit werd bij homoseksuele mannen.

Concurrentie

Mattel lanceert deze nieuwe Ken-poppen om zijn dalende verkoopscijfers weer op te krikken. Onder meer door de concurrentie van andere poppen en speelgoed werden Barbie en Ken iets minder populair. Eind dit jaar ligt de nieuwe Ken in de winkel.