Na realistische Barbie roept het internet om een ‘Dad Bod Ken’

Nadat Barbie decennialang gekenmerkt werd door overdreven lange benen en een wespentaille, werden vorige week nieuwere, vollere poppen gepresenteerd. Heel wat vrouwen zijn in de wolken met deze evolutie, maar mannen vragen zich af wanneer Ken een gelijkaardige make-over krijgt.

Op sociale media, en met name Twitter, stroomden de reacties binnen nadat Mattel voor de eerste keer in 56 jaar gesleuteld heeft aan het lichaam van Barbie. De meeste Tweets waren lovend, maar heel wat mannen vroegen zich ook luidop af of Ken ook een make-over zou krijgen.

Traditioneel promoot de fictieve vriend van Barbie een enorm onnatuurlijk schoonheidsideaal. Denk maar aan zijn immer en altijd gebruinde huid, atletische lichaamsbouw en perfect geribbelde sixpack. Nu Mattel een nieuw tijdperk gestart is in poppenland, gaan er steeds meer stemmen op voor een realistische ‘Dad Bod’ Ken.

De term ‘Dad Bod’ – ook wel bekend als het typische vaderfiguur – is in het leven geroepen door de studente Mackenzie Pearson. De 19-jarige Amerikaanse schreef een essay over hoe een gemiddeld mannenlijf eruit ziet, en deelde dit op het wereldwijde web. Volgens Pearson is de nieuwe adonis een man die niet obsessief traint, maar wel durft genieten van een biertje en lekker eten. Bekende voorbeelden zijn onder meer Leonardo DiCaprio, Jason Segel, Chris Pratt en Vince Vaughn.

Foto Mattel / Twitter Will McFadden