Wekker die achter muur viel, gaat al dertien jaar elke dag af

Een Amerikaans koppel moet al dertien jaar lang het geluid van een wekker aanhoren zonder dat ze er iets aan kunnen doen. Het apparaat is achter een muur en dus buiten hun bereik gevallen.

Jeremy Lynn wou in 2004 een nieuwe elektriciteitsdraad leggen in één van zijn muren. Om de hoogte van het gat te voor de draad te meten, liet hij een wekker zakken tussen de muren aan een touwtje. Spijtig genoeg begaf de constructie het en viel de wekker naar beneden. Daar ligt hij nu, al dertien jaar, en elke dag gaat het alarm af.

“Toen het apparaat viel, dacht ik dat dat niet heel erg was”, aldus Jeremy. “Ik wist dat het zou afgaan, maar dacht dat na een maand of vier de batterij wel op zou zijn. We zijn nu dertien jaar later en het blijft maar werken.”

Ondertussen heeft het koppel er vrede mee genomen. Zij zijn eraan gewend maar hun gasten nog niet. “De wekker begint zacht, maar bouwt dan op”, legt Sylvia Lynn. “Op het einde zijn de klanken heel luid en volgen ze elkaar snel op. Dat verrast onze gasten altijd.”