In Japan kan je kattenbrood eten als ontbijt

Af en toe duiken er uitvindingen op die kattenliefhebbers doen kirren van genot. Het Ironeko Bread, oftewel kattenbrood, is er zo eentje.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dat veel Japanners dol zijn op katten, is nogal een understatement. Denk maar aan de beelden van de gelukskatjes met een wuivende poot die je in veel Aziatische restaurants tegenkomt, de vele Japanse bedrijven waar de pluizenbollen rondtrippelen op kantoor of de kattencafé's, die oorspronkelijk uit Japan komen. En nu hebben ze een nieuwe manier gevonden om hun favoriete viervoeter in de spotlights te zetten.

Zoet tussendoortje

De Japanse bakkerij Blue Jean Café kwam op de proppen met Ironeko Bread, een brood in de vorm van een poezenkopje. De naam van het brood komt trouwens niet uit de lucht vallen, want ‘neko' is het Japanse woord voor kat. Volgens de makers proeft hun creatie ongeveer hetzelfde als gewone sneetjes brood, maar de smaak is iets zoeter.

Het beestige baksel ziet er misschien schattig uit, maar het is ook redelijk prijzig. Voor een zakje met vijf sneetjes moet je al 350 yen (zo'n 2,8 euro) neertellen.

A post shared by xxGUAPASxx (@xxguapasxx) on