In dit IT-bedrijf mag je je kat meenemen naar het werk

In dit Japans IT-bedrijf mag je je katten meenemen naar het werk
Foto Pexels

Een Japans technologiebedrijf heeft een nieuwe remedie tegen stress gevonden. Ze laten hun werknemers toe om hun kat mee naar het werk te nemen.

Er zijn veel factoren in een bedrijf die stress veroorzaken bij werknemers. Daarom kwam het Japans IT-bedrijf ‘Ferray’ op het idee om katten op de werkvloer toe te laten. In het totaal lopen er negen pluizenbollen rond in het bedrijf.

De diertjes zijn daar niet alleen om tijdens de koffiepauze even geknuffeld te worden of om helemaal alleen in een aparte kamer te vertoeven. De katten eten, slapen en leven op de werkvloer.

In dit IT-bedrijf mag je je kat meenemen naar het werk
AFP / Y. Akiyoshi

Minder stress

De eigenaar van het bedrijf, Hidenobu Fukuda, heeft een heel goede reden om zijn medewerkers de kans te geven om hun kat mee te nemen naar het werk. “Ze hadden er zelf om gevraagd en ik heb geen moment getwijfeld”, vertelt hij tegen persagentschap AFP.

“De diertjes zorgen ervoor dat de mensen minder last hebben van stress en vermoeidheid op de werkvloer”, klinkt het. De negatievere effecten zoals vlak voor de computerschermen gaan liggen, dingen selecteren door op het toetsenbord te lopen of de lijn verbreken door te bijten op de telefoon, neemt hij er graag bij.

Dierenvriend

Fukuda is een echte dierenvriend, hij geeft zijn personeel een bonus van 5.000 yen (ongeveer 39,95 euro) per maand om een katje te in huis te nemen vanuit het asiel of een ééntje van het straatleven te plukken.

Dit IT-bedrijf is niet het enige Japans bedrijf dat dieren toelaat op hun kantoor om stress en vermoeidheid te voorkomen. Ook ‘Oracle Japan’ heeft een dier rondlopen op kantoor, namelijk de Engelse herdershond Candy. Ze is al de vierde hond op dat kantoor sinds 1991 en heeft haar eigen Instagramaccount.