Filmpje van Belg over zelfgemaakte fidget spinner heeft miljoenen views

De 37-jarige Ben Jacobs is ontzettend populair op YouTube. Een filmpje waarin hij zelf een fidget spinner maakt van gesmolten kogelhulzen is al meer dan 40 miljoen keer bekeken.

Fidget spinners zijn een ongelooflijke hype en het YouTube-succes van Ben Jacobs is daar een bewijs van. De 37-jarige sleepbootkapitein scheert momenteel hoge toppen met een filmpje waarin hij zelf een heel speciale versie van het speeltje maakt.

Jacobs smelt in de video kogelhulzen in zijn eigen achtertuin. Daarna bewerkt hij ze zodat hij over een gave, goudkleurige vorm van een fidget spinner beschikt. Daaruit boort hij gaten en die vult hij met beweegbare onderdelen. Het resultaat: een zelfgemaakte, coole fidget spinner. Het filmpje is ondertussen al meer dan 14,5 miljoen keer bekeken.

Een hydraulische pers

Jacobs is al langer bezig met YouTube. Vroeger plette hij verschillende voorwerpen met een hydraulische pers, maar recent schakelde hij over naar het maken van eigen creaties uit gesmolten metaal. De resultaten verloot hij steeds onder zijn abonnees, wat een deel van zijn succes misschien verklaart.