Australische partij leert vrouwen hoe ze rechtstaand kunnen plassen

Australische partij leert vrouwen om rechtstaand te plassen
Foto Pexels

Een lokale afdeling van de Green Party uit Australië zal vrouwen aanleren hoe ze zelf een toestel kunnen maken waardoor ze rechtstaand hun blaas kunnen ledigen. Het initiatief maakt deel uit van ‘alles over het bekken’-brunch.

In Australië is er heel wat ophef ontstaan over een geplande brunch van een lokale afdeling van de Green Party. De organisatie nodigt regelmatig vrouwen uit om samen sociale en politieke thema’s te bespreken. Voor de volgende afspraak staan er verticale plastechnieken op het programma.

Verbaasd over reacties

Concreet zullen de aanwezige dames tips krijgen over hoe ze zelf een plastuit kunnen maken. Die zal hen in staat stellen om rechtopstaand te kunnen plassen. Niet toevallig draait de brunch “over alles dat met het bekken te maken heeft”, aldus de organisatie.

Het evenement leidde online tot heel wat verbaasde reacties. Sommige mensen stuurden zelfs kwade e-mails, tot de verrassing van Martha Gunzal, een lid van de lokale afdeling. “We discussiëren altijd over controversiële onderwerpen”, zegt ze. “Niemand heeft er ooit aandacht aan gegeven omdat we zo’n lokale groep zijn.”