New Yorkse sneeuwstorm tovert huis om tot ijspaleis

Het noordoosten van de Verenigde Staten gaat momenteel gebukt onder een zware sneeuwstorm. Naast problemen levert dat ook spectaculaire beelden op. 

Zo is een huis op de oevers van het Ontariomeer omgetoverd tot een heus ijspaleis. Hevige windstoten in combinatie met vochtigheid en diepe ver onder nul hebben ervoor gezorgd dat een volledige woonst onder een dikke laag ijs zit.

Fotograaf John Kucko kon het opmerkelijke natuurverschijnsel vastleggen op de gevoelige plaat. Veel mensen weigeren te geloven dat de bizarre beelden echt zijn. Net daarom ging Kucko nogmaals filmen op locatie, om de authenticiteit te bewijzen.

Het spektakel heeft ook een keerzijde. “De voorbije dagen waren hier echt hevige rukwinden. Zo’n 150.000 mensen vielen zonder stroom en voor sommigen is dat nog niet opgelost”, getuigt de fotograaf bij CNN.

Het ijspaleis is gelukkig geen permanente woonst, maar een strandhuisje dat waarschijnlijk vooral dienst doet wanneer de omstandigheden iets milder zijn. De sneeuwstorm bleek uiteindelijk ook zwakker dan verwacht, maar talloze winkels en scholen in het noordoosten bleven vandaag toch gesloten.