Koelste verblijf tijdens Snowzilla niet welkom op Airbnb

Airbnb geeft reizigers de kans om in heel wat unieke plekjes te overnachten, gaande van een kasteel in Schotland tot een vuurtoren in Australië. Een iglo in Brooklyn is echter niet toegestaan op de online marktplaats voor slaapplekken.

Na de stevige sneeuwstorm van afgelopen weekend was de oostkust van de Verenigde Staten bedekt met een dikke laag sneeuw. Patrick Horton, een pientere inwoner van New York, besloot munt te slaan uit de situatie. De man bouwde een iglo in zijn tuin en verhuurde die via Airbnb voor 200 dollar (185 euro) per nacht.

De “chique bungalow in koepelstijl” kreeg al snel vijf aanvragen, maar werd na zes uur weer verwijderd van Airbnb. Volgens de onlinedienst was de iglo een knappe constructie, die echter niet voldoet aan de voorwaarden voor verhuur. Horton krijgt wel een cadeaubon van vijftig dollar, geldig voor het huren van een andere iglo via Airbnb. Het is immers niet de eerste keer dat iemand een sneeuwhut verhuurt op de website.

Horton geeft zijn plannen om igloverhuurder te worden niet op. Aan Brokelyn bevestigde hij dat hij nu via andere kanalen, zoals Craigslist, zal proberen om de iglo aan de man te brengen.