Australiër opent koffiebar in Antwerpen-Berchem

Australiër opent koffiebar in Antwerpen-Berchem
Foto M. Adriaensen

In de centrale hal van het station van Antwerpen-Berchem staat de komende maanden een pop-upkoffiezaak. De eigenaar is de Australiër Curtis Ruddington, die door de liefde in ons land verzeild is geraakt.

Pop-upkoffiebars schieten tegenwoordig overal uit de grond, maar de zaak van Curtis Ruddington is iets speciaal. Niet alleen omdat hij een Australiër is, maar ook omwille van de locatie.

De man uit Melbourne heeft zijn tenten opgeslagen in de central hal van het station Antwerpen-Berchem. Ruddington kon de plek bemachtigen nadat hij via de mensen van de Markt van Morgen van Antwerpen in contact was gekomen met de NMBS. Nu verkoopt hij tot eind april in ‘Little Melbourne’ koffie aan de Antwerpse pendelaars.

Maar koffie is niet het enige wat je bij de Australiër kan krijgen. Hij biedt ook biologisch gebak aan. “Ik wil dingen aanbieden die met aandacht worden gemaakt, waar mensen van kunnen genieten”, zegt Ruddington in Het Nieuwsblad. Nog een tip: als je koffie bestelt en je brengt je eigen mok mee, dan krijg je korting.

Curtis is de liefde gevolgd uit Australië en heeft zich met zijn Nederlandse vrouw gevestigd in Tilburg. Dagelijks pendelt hij zonder tegenzin de grens over naar Antwerpen. “Ik hou wel van de Belgische mentaliteit, het bourgondische en de gezelligheid”, klinkt het. “Het voelt aan als Melbourne en dus een beetje als thuis.”