3 eenvoudige smoothierecepten om de winter door te komen

smoothie

Nu de feestdagen definitief achter de rug zijn, is het moment aangebroken om je goede voornemens waar te maken en je lichaam te zuiveren. Maar niemand heeft ooit gezegd dat die goede voornemens vervelend moeten zijn. Koppel het nuttige aan het aangename en start je gezonde levensstijl met een dagelijkse smoothie.

De sapcentrifuge van Bosch maakt voor jou de heerlijkste fruit- en groentesapjes. Die zijn klaar in no-time, want in de grote bijvulbuis kan je zelfs hele appels kwijt. Fruit en groenten hoef je dus niet voor te snijden.sapcentrifuge

Dankzij de praktische tuit druppelt de centrifuge niet na en maak je geen rommeltje. De sapcentrifuge kan trouwens elke soort fruit aan. Je kiest tussen twee standen: één voor zacht en één voor hard fruit.

Je versgeperste fruitsap meng je tot de lekkerste smoothies. Hier zijn drie recepten om je winterdip door te komen.

Peer-kaneelsmoothie

smoothieWie de kerstsfeer nog geen gedag wil zeggen, kiest voor een smoothie met kaneel. Doe enkele peren met schil en al in de sapcentrifuge. Voeg bij het sap het merg van één vanillestokje toe. Werk af met yoghurt, kaneel en suiker en je hebt een smoothie die smaakt als een taartje.

 

Smoothie met spinazie, paprika en gembersmoothie

Spinazie met banaan lijkt op het eerste gezicht geen goede combinatie, maar schijn bedriegt! Deze smoothie boordevol ijzer sleept je doorheen de dag. Pel de bananen en doe ze in de sapcentrifuge. Voeg daarna de spinaziebladen toe. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en doe ze samen met de bleekselderij in de centrifuge. Maak de smoothie af met wat gember voor een pittige smaak.

Smoothie met blauwe bessen, aardbeien en veenbessen

Boost je immuunsysteem tijdens de wintermaanden met een extra portie vitaminen. Bessen bezitten een schat aan vitaminen C, die ervoor zorgen dat je minder snel ziek wordt.

smoothie

Gooi een handvol blauwe bessen, aardbeien, veenbessen en een kleine appel in de sapcentrifuge. Mag het allemaal nog wat zoeter? Voeg dan een beetje siroop toe en klaar is kees.